یکی از مواردی که در زیبایی صورت و سایر نقاط بدن مؤثر واقع میشود، حفظ سلامتی و شادابی پوست است. افراد زیادی به دنبال استفاده از روشهای مختلف برای داشتن پوست شاداب و زیبا هستند و برای رسیدن به هدف خود روشهای مختلفی را امتحان میکنند.
بسیاری از این روشها در کنار مزیتهایی که دارند، دارای عوارضی نیز هستند که ممکن است باعث به وجود آوردن مشکلاتی برای افراد مختلف شوند. اگر به دنبال روشی برای جوانسازی و شادابی پوست خود هستید که بدون درد با هزینه کم و بدون عوارض و نیاز به عملهای جراحی انجام شود، پلاسما تراپی است.
پلاسما تراپی یکی از بهترین روشهای جوانسازی پوست به حساب میآید که در این مقاله قصد داریم به معرفی آن پرداخته و ویژگیها و مزایای آن را مورد بررسی قرار دهیم.
پلاسما چیست؟
مواد پیرامون ما معمولا در سه حالت جامد، مایع یا گاز قرار دارند؛ اما حالت چهارمی از ماده نیز وجود دارد که به نام پلاسما شناخته میشود. پلاسما یا گاز یونیزه شده حالتی از ماده است که از ذرات باردار مانند الکترون، یون و رادیکالهای آزاد تشکیل شده و یکی از ویژگیهای مهم آن انرژی جنبشی زیاد است. پلاسما هر زمان که در تماس با یک سطح قرار بگیرد میتواند سلولهای آن را تصعید یا از جامد به گاز تبدیل کند.
پلاسما تراپی چیست؟
پلاسما تراپی را میتوان یکی از جدیدترین و مدرنترین روشهای درمان به منظور زیباسازی و جوانسازی پوست دانست که کاربردهای زیادی دارد. یکی از ویژگیهای مهم پلاسما درمانی این است که این روش غیر تهاجمی بوده و نیاز ه اعمال جراحی و بیهوشی ندارد. این روش درمان توسط دستگاهی به نام پلاسما جت یا پلکسر انجام میشود. روش انجام پلاسما درمانی به این شکل است که با استفاده از دستگاه پلاسما جت، نقاط ریزی با فاصلههای کم نسبت به یکدیگر بر روی پوست سوازنده میشود بدون اینکه اثر زخم یا اسکار باقی بگذارد.
با توجه به اینکه در روش پلاسما تراپی لایههای زیر پوست آب میشوند، پوست لیفت شده و جمع میشود. دستگاه پلاسما جت که در این روش به کار گرفته میشود با تولید یک نوع گاز بر روی بافت پوست اثر گذاشته و باعث میشود که پوست ترمیم و بازسازی شده و در نتیجه جوان و شاداب شود. عوارض کم این روش درمانی باعث شده که امروزه مورد استقبال زیادی قرار بگیرد و افرادی که به دنبال داشتن پوستی جوان و شاداب هستند این روش درمانی را به عنوان راه حل اصلی انتخاب کنند.
کاربردهای پلاسما تراپی
کاربرد پلاسما تراپی به جوانسازی و شادابی پوست صورت محدود نمیشود و از این روش میتوان برای سایر قسمتهای بدن نیز استفاده کرد. از مهمترین کاربردهای پلاسما تراپی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- رفع غبغب
- از بین بردن ترکهای روی شکم در اثر چاق و لاغر شدن یا زایمان
- پاک کردن تتوهای آرایشی
- سفت کردن پوست شل در قسمتهای مختلف بدن از جمله افتادگی شکم
- درمان رگهای عنکبوتی یا رگهای سطحی پوست بدن
- از بین بردن زوائد روی پوست مانند خال، زگیل، منگوله پوستی و غیره
پلاسما تراپی صورت
یکی از اصلیترین موارد کاربرد پلاسما تراپی بر روی پوست صورت است؛ پوست صورت برخی افراد به دلایل مختلف با مشکلاتی مانند افتادگی پوست، جای جوش و لک، خال، اسکار و غیره مواجه است که میتواند تأثیر منفی بر روی زیبایی و همچنین اعتماد به نفس افراد داشته اشد. با استفاده از پلاسما تراپی صورت میتوان با کمترین عوارض جانبی و با هزینه مناسب مشکلات مربوط به پوست صورت را برطرف کرده و از پوست جوان و شاداب بهرهمند شد.
ورود پلاسما به پوست در این روش درمانی به منظور جوانسازی پوست باعث میشود که سلولهای فیبروبلاست که مسئولیت تولید کلاژن را بر عهده دارند تحریک شده و کلاژنسازی در پوست را افزایش دهند. با افزایش کلاژنسازی پوست کشیده شده و جوانی و شادابی خود را به دست میآورد.
پلاسما درمانی مو
یکی از مهمترین کاربردهای پلاسما درمانی برای مو است که به آن تزریق پلاسمای غنی از پلاکت یا PRP گفته میشود. این روش درمانی میتواند به بهبود ریزش مو از طریق تسریع رشد فولیکولهای مو کمک کند. پلاسما تراپی مو که یک روش درمانی مؤثر و طبیعی به حساب میآید به این صورت انجام میشود که پزشک پلاسمای لازم را از خون فرد استخراج کرده و در ناحیه دچار مشکل ریزش مو به عمق پوست سر تزریق میکند.
درمان ریزش مو به روش پلاسما درمانی معمولا در هر دوره به 3 تزریق نیاز دارد که به فاصله یک ماه از یکدیگر انجام میشود. پس از این دوره بنا به تشخیص پزشک ممکن است فرد تا دو سال در فاصله زمانی 3 تا 4 ماه به کلینیک مراجعه کرده و تزریق خود را تمدید کند. تعداد دفعات مراجعه و تزریق به عوامل مختلفی بستگی دارد که میتوان به ژنتیک، الگوی ریزش مو، میزان ریزش مو، سن فرد و وضعیت هورمونها در بدن اشاره کرد.
نحوه و چگونگی انجام پلاسما تراپی
پلاسما جت دستگاهی است که در روش پلاسما درمانی مورد استفاده قرار میگیرد؛ این دستگاه دارای یک سوزن مخصوص است که از طریق آن پلاسما را گاز یونیزه شده به داخل پوست تزریق میشود. این گاز پس از تزرریق به سرعت سرد شده و واکنش نشان میدهد و از این طریق سلولهای پوست را تحریک میکند.
نکته مهمی که قبل از تزریق پلاسما یا پلاسما تراپی باید مورد توجه قرار بگیرد، بررسی پوست و پاکسازی کردن ناحیه مورد نظر است. همچنین میزان افتادگی و چین و چروک را باید مد نظر قرار داده و بر اساس آن به مقدار لازم گاز یونیزه شده یا پلاسما وارد پوست قسمت مورد نظر کرد تا پوست صاف، یکدست و جوان شود.
چه کسانی نباید پلاسما تراپی را انجام دهند؟
با اینکه پلاسما درمانی یک روش کم عوارض و کم خطر به حساب میآید، اما برخی از افراد با شرایط مختلف نباید از این روش برای درمان و جوانسازی پوست خود استفاده کنند:
- بانوان باردار (احتما وارد شدن آسیب به جنین وجود دارد)
- افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی
- افراد مبتلا به یبماریهای خاص
- افراد مصرف کننده داروهای خاص
- افراد مبتلا به صرع
- افراد مبتلا به سرطان
- افراد مبتلا به دیابت
- افراد دارای پوست سیاه و تیره
نتیجهگیری
داشتن پوست جوان و شاداب همواره یکی از دغدغههای بسیاری از افراد با افزایش سن است. خوشبختانه پیشرفت فناوری در این زمینه بسیار کمک کننده بوده و روشها و دستگاههایی ابداع شدهاند که میتوانند با کمترین عوارض جانبی، کار جوانسازی پوست بدن را انجام دهند. یکی از جدیدترین و مدرنترین شیوههای درمانی پوست، پلاسما تراپی است که با استفاده از ازریق پلاسما (گاز یونیزه شده) و تحریک سلولهای پوستی به افزایش تولید کلاژن انجام میشود؛ این روش را میتوان یکی از کمخطرترین و کم عوارضترین روشهای درمان و جوانسازی پوست دانست.